Ardahan'da ulaşıma kar ve tipi engeli

Ardahan'da etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu

ARDAHAN (AA) - Ardahan-Artvin karayolu Sahara Geçidi ile Ardahan-Posof karayolu Ilgar Dağı mevkisinde kar ve tipi görüş mesafesini sıfıra indirdi.

Bölgede önceki günden bu yana etkisini sürdüren ve bugün öğleden sonra şiddetini arttıran kar, yükseklerde tipiye dönüştü.

Karayolları, Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof yollarında araçlar geçişlerine izin vermiyor.

Ardahan-Artvin karayolu Sahara Geçidi ile Ardahan-Posof karayolu Ilgar Dağı mevkisinde görüş mesafesini sıfıra düşürdü.

Birçok noktada tipi dolayısıyla görüş mesafesi sıfıra düştü, araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Ardahan'dan Artvin güzergahını kullanmak isteyen tırların çoğu yolda kaldı. Görüş mesafesinin sınırlı olması nedeniyle ilerleyemeyen tır şoförleri Ardahan'a geri dönmek zorunda kaldı.

TIR sürücüsü Murat Taş, yaptığı açıklamada, elverişsiz hava koşulları nedeniyle sıkıntı çektiklerini anlatarak, karayollarında gerekli çalışmaların yapılmasını beklediklerini ifade etti.

AA

Gündem Haberleri

Belediye tesisine sahip çıkamadı
İzmir’den Geçtiler, Konya Yolundalar
YÜZ YÜZE GÖRÜŞME ŞART DEĞİL
İstanbul Valiliği’nden Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın iddialarına yanıt
YENİ YÖNETMELİK YOLDA