Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği:

"Rusya ve Suriye gibi karanlık güçlerin desteklediği PYD terör örgütü, Suriye'deki doğu ve kuzey doğu bölgelerinde sistemli demografik yapı değişikliği politikası uygulamaktadır"

ŞANLIURFA (AA) - Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliğinden, Rusya ve Suriye rejimi gibi karanlık güçlerin desteklediği PYD terör örgütünün Suriye'deki doğu ve kuzeydoğu bölgelerinde sistemli demografik yapı değişikliği politikası uyguladığı bildirildi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, PYD'nin bölgede uyguladığı ambargo ve açlık politikasıyla bölgenin tarım, petrol, doğalgaz ve su kaynakları gibi varlıklarını kontrol altına almayı amaçladığı ifade edildi.

PYD'nin bu politikayı uygularken bölgede yaşayanları maddi ve manevi zorluklarla karşı karşıya bırakarak kendi safına çekmek istediğine işaret edilen açıklamada, PYD'nin amacının, Türkmen ve Arap gençlerini ön saflarda yapılan sahte savaşlara sürerek ölüme terk etmek ve gençlerden bu şekilde kurtulmak olduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Rusya ve Suriye gibi karanlık güçlerin desteklediği PYD terör örgütü, Suriye'deki doğu ve kuzey doğu bölgelerde sistemli demografik yapı değişikliği politikası uygulamaktadır. Biz Arap aşiretleri ve Türkmen birlikleri koalisyonu olarak bu bölgede yaşayan Türkmen ve Arap kardeşlerimizi yaşadıkları zulüm ve kıtlığa rağmen bu terör örgütüne katılmamaları konusunda uyarıyoruz. Geçen her gecenin sonunda bir aydınlık olduğundan emin olmalısınız." ifadelerine yer verildi.

AA

Gündem Haberleri

İMAMOĞLU BÖYLE SAVUNMA YAPTI
3 bin yıllık Hisar Arkeopark 2026’nın ilk ayında açılıyor
Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü