Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu'l Gayt Tunus'ta

Ebu'l Gayt, Tunus Dışişleri Bakanı Cihinavi ile bir araya geldi

TUNUS (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu'l Gayt, Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ile görüştü.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Tunus'u ziyaret eden Ebu'l Gayt, Dışişleri Bakanlığı binasında Cihinavi ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Ebu'l Gayt, bölgesel statüko nedeniyle Arap Birliğinin, Arap dünyasının sorunlarının çözümünde eskisi gibi etkin rol oynayamadığını, bunun yeniden sağlanması gerektiğini söyledi.

Dünyanın farklı yerlerinde göçmen ya da mülteci konumunda 15 milyon Suriyeli bulunduğuna dikkati çeken Ebu'l Gayt, Libya'daki terör yuvalarının da hem toplumu hem de komşu ülkelerin güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.

Cihinavi ise görüşmede, Arapların ortak sorunlarını ve bunların çözümünde Arap Birliğinin oynayacağı rolün desteklenmesi konularını ele aldıklarını kaydetti.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı