Arakanlı Müslümanlara saldıran fanatik Budistlere hapis cezası

Sri Lanka'da geçen hafta Arakanlı Müslüman sığınmacıların kaldığı eve saldıran fanatik Budistler bir hafta hapis yatacak

COLOMBO (AA) - Sri Lanka'da mahkeme, nisan ayından bu yana ülkede bulunan Arakanlı Müslüman sığınmacılara saldıran fanatik Budistlerden 7'sini bir haftalık hapisle cezalandırdı.

Sri Lanka Emniyet Sözcüsü Ruwan Gunasekara, yaptığı açıklamada, saldırganlardan 5'inin dün, Budist rahip Akmeenmana Dayaratana ve bir diğer şüphelinin de bugün tutuklandığını, mahkemenin şüphelilerin 9 Ekim'e kadar tutuklu kalmalarına karar verdiğini belirtti.

Bir grup fanatik Budist, geçen hafta başkent Colombo'nun kenar mahallelerinden Mount Lavinia'da Arakanlı Müslüman sığınmacıların kaldığı Birleşmiş Milletler (BM) yönetimindeki evin önünde gösteri düzenlemişti.

"Terörist" olarak niteledikleri Arakanlı Müslümanların Myanmar'a gönderilmesini talep eden Budistlerin eve saldırması üzerine, 30 Arakanlı Müslüman polis nezaretinde güvenli bir yere nakledilmişti.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı