Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası

Kırşehir Valisi Şentürk: - "Ahiler diyarı Kırşehir halkı her zaman olduğu gibi bu kampanyaya da duyarsız kalmayacaktır. Arakanlı Müslüman kardeşlerimize yardım etmek bizim tarihi, milli ve insani görevimizdir"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliği, Arakanlı Müslümanlar için nakdi yardım kampanyası başlattı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahiler diyarı Kırşehir'de "Arakanlı Müslümanlara Yardım Kampanyası" adı ile başlatılan kampanya, ekim ayı sonuna kadar devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Necati Şentürk, korku ve gözyaşları içinde yurtlarından olan, eşlerinden, çocuklarından ayrı düşen, camileri, evleri yıkılan ve işkencelere maruz kalan Arakanlı Müslümanlara yardım etmenin tarihi bir görev olduğunu ifade etti.

Tüm dünyanın bu zulme sessiz kaldığını belirten Şentürk, kampanyaya Kırşehirliler'in gerekli desteği vereceğine inandığına belirterek, şunları kaydetti:

"Ahiler diyarı Kırşehir halkı her zaman olduğu gibi bu kampanyaya da duyarsız kalmayacaktır. Arakanlı Müslüman kardeşlerimize yardım etmek bizim tarihi, milli ve insani görevimizdir. Kırşehirliler her zaman mazlumların, mağdurların, yardıma muhtaçların yanında olmuştur. Eminim ki Arakan'da öldürülen, evleri yıkılan Müslüman kardeşlerimize yardımları esirgemeyecektir. Kırşehir'den daha önce Bayırbucak Türkmenlerine ve Halep'e tırlar dolusu yardım göndermiştik. Zorda kalan Müslüman kardeşlerimize yine en büyük yardımı yapacağımıza şüphem yoktur."

Şentürk, kampanya kapsamında Ziraat Bankası Kırşehir Merkez Şubesi'nde hesap açıldığını, kamu kurum ve kuruluşları çalışanları, vatandaşlar ve öğrencilerin gönüllü nakdi bağışlarını buradaki hesaba yatırabileceklerini aktardı.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü