Apple magaza girişindeki dekoru patentledi

Apple Store mağazasının girişine ait mimari tasarımın patentini aldı

Çin piyasasına olan ilgisini Apple Store mağazalarındaki farklı tasarımlarla öne çıkaran Apple, mağazalarını farklı kılan görünümü bile kendisine özgü kılmaya kararlı. Apple, Şanghay'daki Apple Store'un silindirik cam girişini patentledi.

Patent, cam merdivenin tasarımını, inşaat yöntemini ve kullanılan materyali kapsıyor.

CAM GİRİŞ NASIL YAPILDI

Mashable'ın haberine göre, alınan patentin kapsamı sanıldığı kadar kolay bir tasarım ve işçilik içermiyor. Cam panelleri birbirine monte etmenin ötesinde, panellerin sürekli sabit kalması için metal bağlantıların cam gövdeye özel bir yöntemle monte edilmesi gerekiyor.

Şanghay'daki cam giriş, Apple'ın patent ettirmek istediği ilk mimari tasarım da değil. Elektronik devi, 2011 yılında New York beşinci caddeye yerleştirdiği dev cam kübü de patent ile koruma altına almak istiyor.

Teknoloji Haberleri

Teknolojinin Kalbi Konya’da Atıyor: KTÜN Dünyayı Zorluyor!
Apple yapay zekada ChatGPT'yi seçti
Artemis II ile Ay'a koloni kurulacak
Müslüm Gürses’in hologramı, sanatçılarla düet yaptı
Akıllı telefonlarda yeni trend 5G uyumu