AP’nin Rusya’ya propaganda suçlaması

Rusya Devlet Başkanı Putin: "Eğer böyle bir karar alındıysa, Batı toplumunun demokrasi anlayışında açık bir bozukluk gözlemliyoruz demektir"

MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Rus basınıyla ilgili aldığı kararı, "Batı toplumunun demokrasi anlayışındaki bozukluk" olarak nitelendirdi.

Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Putin, Avrupa Parlamentosunca (AP) kabul edilen, Rusya’nın son yıllarda medya yoluyla Avrupa Birliği (AB) karşıtı propaganda yürüttüğü ve buna ilişkin önlem alınması çağrısında bulunulan tasarıyı değerlendirdi.

Putin, "Eğer böyle bir karar alındıysa, Batı toplumunun demokrasi anlayışında açık bir bozukluk gözlemliyoruz demektir. Bize yakın zamanda demokrasiyi öğretmeye çalıştılar ve bu çabalar devam ediyor. Biz bu (demokrasi) öğretmenlerinden bir şeyleri yasaklamanın en kısır yol olduğunu ve bunun demokratik normlara ve prensiplere uymadığını duyduk. Sonunda aklıselimin hakim olmasını ve herhangi bir kısıtlama yaşanmamasını umut ediyorum" dedi.

AP tarafından kabul edilen tasarıda, Rusya’nın son yıllarda medya yoluyla AB karşıtı propaganda yürüttüğü belirtilerek buna ilişkin önlem alınması çağrısında bulunulmuştu. Oylanarak kabul edilen tasarıda Rusya; AB ülkeleri arasında farklılık ve çatışmaları kullanarak AB’yi bölmeye çalışmak, Birlik içinde siyasi parti ve organizasyonlara destek vererek propaganda yapmakla suçlanmış, Rusya’nın son yıllarda medya yoluyla AB karşıtı propaganda yürüttüğü ve buna ilişkin önlem alınması çağrısında bulunulmuştu.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı