AP, Slovakya'daki gazeteci cinayetinin araştırılmasını istiyor

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP), Slovakya'da yolsuzluk olaylarını araştıran gazeteci Jan Kuciak ve kız arkadaşının öldürülmesi ve Avrupa Birliği...

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP), Slovakya'da yolsuzluk olaylarını araştıran gazeteci Jan Kuciak ve kız arkadaşının öldürülmesi ve Avrupa Birliği (AB) fonlarının ülkedeki kullanımının araştırılmasını istiyor.

Gazeteci Kuciak cinayetinin ardından 8-9 Mart tarihleri arasında Slovakya'ya bilgi edinmek için giden 6 AP üyesi yaptıkları yazılı açıklamada, ülkede AB fonlarının kötüye kullanıldığına ilişkin şüphenin yaygınlaştığını belirterek, cinayetin ve söz konusu fonların detaylı bir şekilde araştırılması için talepte bulundu.

AP üyesi Ingeborg Grassle, "Slovak yetkililerin Kuciak ve kız arkadaşının cinayetini detaylı bir şekilde araştırmasını istiyoruz. Ziyaretimiz sonrasında AB fonlarının kötüye kullanımına ilişkin şüphelerimiz derinleşti. Durumu çok yakından takip edeceğiz, vatandaşların kurumlara olan güveni büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Slovakya'da yolsuzluk olaylarını araştıran gazeteci Kuciak ve kız arkadaşı, 26 Ocak'ta uğradıkları silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Slovakya Kültür Bakanı Marek Madaric, 28 Şubat'ta, gazetecinin öldürülmesi nedeniyle istifa ettiğini açıklamıştı.

Jan Kuciak ve kız arkadaşının gazetecilik faaliyetleri nedeniyle öldürüldüğüne inanılırken, olayın aydınlatılmasına katkı sağlayacak bilgi paylaşanlara 1 milyon avro ödül verileceği duyurulmuştu.

Diğer yandan ülkede binlerce kişi, Kuciak ve kız arkadaşının öldürülmesini protesto ettiği dünkü gösteride hükümetin istifasını istemişti.





AA

Gündem Haberleri

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME ŞART DEĞİL
İstanbul Valiliği’nden Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın iddialarına yanıt
YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME