AP Başkanı Schulz Tunus'ta

Schulz: "Libya için askeri çözümden kaçınmak gerek"

TUNUS (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Libya’daki sorunun çözümüne ilişkin tercihin askeri olmasından kaçınmak gerektiğini söyledi.

Schulz, Tunus ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin 40’ıncı yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği iki günlük ziyaretin ardından ülkeden ayrılmadan önce başkent Tunus'taki Kartaca Havalimanı’nda yaptığı basın açıklamasında, “Libya’ya ilişkin sonuca diplomasiyle ilerlemek gerekir. Bana göre her zaman diplomatik bir tercih vardır” ifadelerini kullandı.

"Libya için askeri çözümden kaçınmak gerek" diyen Schulz, “Libya’da bulunan tarafların ulusal birlik hükümetinin oluşturulması yönünde anlaşmaya varmaları gerekiyor. Bu Tunus’a ve bölgedeki komşu ülkelerin çıkarına olan bir durumdur” değerlendirmesinde bulundu.

Schulz, Tunus ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi, Parlamento Başkanı Muhammed Nasır ve Başbakan Habib es-Sıyd’la ikili görüşmeler yapmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI