Anzer balında 2 tonluk rekor üretim bekleniyor

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Civelek:- "Bu yıl hava şartlarının bal üretimi için son derece elverişli olması, üretimin yüksek olmasını sağladı. Yaklaşık 2 ton bal üretimi tahmin ediyoruz"

RİZE (AA) - Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda üretilen ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinen dünyaca ünlü Anzer balında bu yıl rekor üretim bekleniyor.

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, yaptığı yazılı açıklamada, Anzer balının, İkizdere'nin Anzer Yaylası'nda 3 bin-3 bin 500 rakım arasında, 200'e yakın arıcı tarafından yaklaşık 3 bin kovanda üretildiğini ifade etti.

Bu yıl bal üretiminde iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Civelek, şöyle devam etti:

"Bu yıl hava şartlarının bal üretimi için son derece elverişli olması, üretimin yüksek olmasını sağladı. Yaklaşık 2 ton bal üretimi tahmin ediyoruz. Petek sağımları devam ediyor. Bu rekor düzeyde bir miktar. Üreticilerden aldığımız balları tahlil için Hacettepe Üniversitesine göndermeye başladık. Tahlillerimiz müspet geldikten sonra bu ballar kooperatifimiz ve üyelerimizin huzurunda ambalajlanıp mühürlenerek tüketicilerimize sunulacaktır fakat tüm üreticilerimiz henüz ballarını getirmedi. Gelecek olan ballarımız var ve bunlarla beraber 2 tonun üzerinde bu yıl üretim yapmış olacağız."

Civelek, eylül ayının ilk haftasından itibaren Anzer balını tüketicilere sunacaklarına işaret ederek, kooperatif dışında bayi veya satış yerlerinin bulunmadığını da kaydetti.

Piyasada şu an hiç Anzer balı olmadığını aktaran Civelek, her yıl olduğu gibi bu sene de satışlarda önceliği hastalara vereceklerini belirtti.

Kooperatif kararıyla Anzer balının kilogram fiyatı 900, 500 gramı 470, 250 gramı 250, poleninı ise 400 gramı 470, 200 gramı 240 ve 100 gramı 130 lira olarak belirlenmişti.


AA

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi