Antalya’yı 2025’in İlk 8 Ayında 11,7 Milyon Turist Ziyaret Etti

Antalya, 2025’in ilk 8 ayında 11 milyon 702 bin 733 ziyaretçi ağırlayarak turizmde güçlü performansını sürdürdü. En çok turist Rusya, Almanya, İngiltere ve Polonya’dan geldi. Ukrayna ve Litvanya dikkat çekti.

Antalya, 2025 yılının ilk 8 ayında 11 milyon 702 bin 733 ziyaretçi ağırlayarak Türkiye turizminin lokomotifi olmayı sürdürdü. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) verilerine göre, kent en çok turisti Rusya, Almanya, İngiltere ve Polonya pazarlarından aldı.

Rusya Federasyonu, yaşanan yavaşlamaya rağmen zirvedeki yerini korudu. 2 milyon 660 bin ziyaretçiyle toplam pazarın yüzde 24,3’ünü oluşturan Rusya’nın artış oranı ise yüzde 0,84 olarak gerçekleşti.

Almanya, 2 milyon 200 bin ziyaretçiyle ikinci sırada yer aldı. Ancak bu pazarda yüzde 1,34’lük küçük bir düşüş dikkat çekti. İngiltere’den gelen turist sayısı 1 milyon 116 bine ulaştı ve pazar payı yüzde 10,2’ye yükseldi. Bu ülkeden gelen ziyaretçi sayısında yüzde 0,54 oranında artış yaşandı.

Polonya, 913 bin ziyaretçi ile toplam ziyaretçi sayısında dördüncü sırada yer aldı. Bu ülkeden gelen turist sayısı yüzde 0,82 artışla yükseldi.

Ukrayna ve Litvanya'dan Dikkat Çeken Artış

Ziyaretçi artış oranlarında ise Ukrayna ve Litvanya öne çıktı. Ukrayna’dan gelen turist sayısı, yüzde 24 artışla 296 bine ulaştı. Devam eden savaş koşullarına rağmen Ukrayna pazarındaki toparlanma dikkat çekti. Litvanya’dan gelen ziyaretçi sayısı ise yüzde 9,9 artarak 158 bine yükseldi.

Avusturya pazarı da büyüme gösterdi. Bu ülkeden gelen ziyaretçi sayısı yüzde 5 artışla 145 bine çıktı. Moldova ve Belarus da küçük oranlarla da olsa artış gösterdi.

Kazakistan ve Slovakya’da Sert Düşüş

Antalya’ya gelen turist sayısında olumlu gelişmelerin yanında bazı pazarlarda gerilemeler de yaşandı. Kazakistan ve Slovakya’dan gelen ziyaretçi sayılarında sert düşüşler kaydedildi.

Antalya’nın yılın ilk 8 ayındaki bu performansı, 2025 yılı sonunda yeni bir turizm rekorunun habercisi olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi