Antalya'nın Zirvelerinde Karla Mücadele

Antalya'nın Akseki ilçesinde yüksekliği yer yer 5-6 metreyi bulan kar yüzünden kapanan yollar açılmaya çalışılıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Akseki ilçesinde kar yüzünden kapanan yollarda Antalya  Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yol açma çalışmaları yürütülüyor.

Antalya'ya 175, Akseki'ye 25 kilometre uzaklıkta, 2 bin 500 metre rakımdaki Göktepe Yaylası'na giden yol, kış boyunca yağan kar nedeniyle kapandı.

Akseki ile Manavgatlı göçerlerin sıklıkla kullandığı yayla yolunun ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çalışma başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Akseki Koordinatörü İbrahim Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçerlerin yollar kapalı olduğu için yaylaya çıkamadıklarını kendilerine bildirmeleri üzerine, ekiplerin Göktepe Yaylası'na intikal ettiğini bildirdi.

Ekiplerin bölgedeki çalışmalarını sürdürdüğünü ve yol açma işleminin bir hafta kadar sürmesinin beklendiğini belirten Özkan, bölgede yer yer 5-6 metre kar olduğunu kaydetti.

Dozer operatörü Ali Kıraç ise "Makinelerin boyunu aşan karları temizleyerek yolu ulaşıma açıyoruz" dedi.

Kültür Sanat Haberleri

Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de
Ayasofya’nın kubbesi kapatılıyor
Tarihin En Büyük Takası: 221 Türk Hazinesi Roma’ya İniyor