Antalya'daki orman yangını

Aksu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına 13 helikopter, 3 uçak ve 80 arazöz ile 400 orman işçisiyle müdahale ediliyor- Antalya Orman Bölge Müdürü Türk:- "150 hektarlık alanın yandığını tahmin ediyoruz"

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Aksu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, hava ve karadan yapılan müdahalelerle söndürülmeye çalışılıyor.

Karaöz mevkisinde 35 saattir süren ve rüzgarın etkisiyle yön değiştiren yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar 13 helikopter, 3 uçak ve 80 arazöz ile 400 orman işçisiyle yürütülüyor.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının dört bir tarafını çevirdiklerini söyledi.

Yangını kısmen kontrol altına aldıklarını vurgulayan Türk, "Ancak yer yer rüzgarın yön değiştirmesiyle yangın da etkili oluyor. Yangına 13 helikopter, 3 uçak, 80 arazöz ve 400 işçiyle müdahale ediliyor. Arazinin çok meyilli ve rüzgarın çok değişken olması bizi zorluyor. 150 hektarlık alanın yandığını tahmin ediyoruz." dedi.

Türk, alevlerin, yangının ilk saatlerinde Köseler köyünü tehdit ettiğini ancak bütün ekipleri bölgeye yönlendirerek, dozerlerle köyün etrafında önlem aldıklarını anlattı.

Yangının köylere sıçramaması için yollar açtıklarını ve ekiplerin canla başla mücadele ettiğini dile getiren Türk, "İlk hedefimiz köylerin zarar görmesini engellemekti. Bunu da başardık. Çok şükür köylerde birinin burnu dahi kanamadı. Can ve mal kaybı söz konusu olmadı. Yoğun şekilde çalışmalara devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü