Antalya'daki FETÖ/PDY operasyonu

FETÖ'nün "mahrem askeri yapılanmasına" yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 19 zanlıdan 11'i tutuklandı

ANTALYA (AA) - Antalya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mahrem askeri yapılanmasına" yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Aralarında "askeri imam" olduğu öne sürelen S.T'nin de bulunduğu 11 zanlı, çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı, 8'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında yakalanan diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince, haklarında yakalama kararı bulunan ve aralarında muvazzaf astsubay, astsubay, teğmen, askeri ve polis akademisi ile ilişiği kesilen öğrencilerin de bulunduğu 62 şüpheli, 13 Aralık'ta gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 62 şüpheliden 19'u dün adliyeye sevk edilmişti.

AA

Gündem Haberleri

KAYA ÇİFTİ PARAYI İADE ETTİ
ANKARA-ŞANLIURFA UÇAĞINDA BOMBA İHBARI
“Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü” Şimdi de Rusya’da
CİB İletişim Uzman Yardımcısı Alımı Başvuruları Başladı
Milli Hızlı Tren filosu için ikinci set yolda