Antalya'daki COP31 Alanı Dev Sanat Galerisi Oluyor

COP31 Alanı, "COPArt: Hala Mümkün" temasıyla Türkiye'nin en büyük açık hava sanat sahnesine dönüşüyor. Girişler ücretsiz olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya'daki iklim zirvesi alanını açık ve kapalı sanat galerisine çeviriyor. 9-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek COPArt projesinde 1000'den fazla eser ve 50'den fazla açık hava enstalasyonu sergilenecek.

Vatandaşlara Ücretsiz Katılım İmkanı

Etkinlikler iki farklı alanda yürütülecek. Yeşil Bölge'deki tüm sergi, panel ve söyleşiler vatandaşlara ücretsiz açık olacak. Mavi Bölge ise yalnızca BM akreditasyonu bulunan ülke ve devlet temsilcilerini ağırlayacak.

Türk Sanatının Ustaları İlk Kez Bir Arada

6 bin 600 metrekarelik kapalı alanda 48 panel ve söyleşi düzenlenecek. Osman Hamdi Bey’den Fahrelnissa Zeid’e uzanan usta isimlerin daha önce yayınlanmamış eserleri ilk kez kamuoyuyla buluşacak.

Dünyaca Ünlü Sanatçılardan İklim Çağrısı

Anselm Kiefer ve Zaria Forman gibi küresel sanatçılar da projede yer alıyor. Mukavva ormanlardan eriyen buzul görsellerine kadar pek çok dikkat çekici eser, insan ile doğa arasındaki bağı sanatın gücüyle anlatacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bakan Çiftçi’den 29 EKim'de kuvvetli yağış uyarısı
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
COP31 Simülasyonu’nda çevre dostu projeler vitrine çıktı
İstanbul Boğazı çamurla kaplandı
Türkiye'nin 506'ncı kuş türü Manavgat'ta görüntülendi