Antalya'da susam hasadı başladı

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır:- "Yerli susam 15-16 lira, ithal susam ise 8-10 lira aralığında fiyatlandırıldı"

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, yaklaşık 50 bin dekar alanda 3 bin 500 tonluk susam üretimiyle Türkiye'nin susam alanlarının yüzde 19’'unu, üretiminin ise yüzde 20'sini karşılayan Antalya'da susam hasadına başlandığını belirterek, "Yerli susam 15-16 lira, ithal susam ise 8-10 lira aralığında fiyatlandırıldı." dedi.

Çandır, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında gerçekleştirilen ATB'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısında, TÜİK'in açıkladığı ikinci çeyrek büyüme rakamlarına göre tarımın yüzde 3,4 büyüdüğünü söyledi.

Gelecek ay "Yaş sebze sektörü" konulu analiz toplantısı yapacaklarına değinen Çandır, tüketicilerin bu yıl kışlık salça ve sos gibi konserve yapımına rağbet ettiğini bildirdi.

Çandır, konuşmasında susam üretimine de değinerek, şunları söyledi:

"Yaklaşık 50 bin dekar alanda 3 bin 500 tonluk susam üretimiyle Türkiye'nin susam alanlarının yüzde 19’'unu, üretiminin ise yüzde 20'sini karşılayan Antalya'da susam hasadına başlandı. Yerli susam 15-16 lira, ithal susam ise 8-10 lira aralığında fiyatlandırıldı. Geçen yıl tarım kredi kooperatiflerinin de susam almaya başlamasıyla fiyatta yüzde 40 düzeyinde artış yaşamıştık. Bu artış özellikle Manavgat'taki üreticiyi motive etmiş ve daha fazla susam ekmesini sağlamıştır."


Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi