Antalya Manavgat'a servet döktü

ASAT, 2019-2026 döneminde Manavgat’ın altyapısını güçlendirmek için 4.1 milyar TL yatırımla içme suyu, kanalizasyon ve arıtma projelerini hayata geçirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Manavgat’ın hızla artan nüfusu ve turizm potansiyeline paralel olarak altyapı ağını yenilemeye devam ediyor. 2019-2026 yılları arasında gerçekleştirilen toplam 4 milyar 112 milyon TL'lik yatırım, ilçenin yaşam kalitesini doğrudan artırmayı hedefliyor. Özellikle yaz aylarındaki yoğun nüfus hareketliliği dikkate alınarak planlanan çalışmalar, çevresel sürdürülebilirliği merkeze alıyor.

İçme Suyu Hattında Dev Hamle

İlçenin en temel ihtiyacı olan içme suyu altyapısı için dev bir bütçe ayrıldı. Toplam 535 bin 63 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı inşa edilirken, bu alandaki çalışmalar için 2 milyar 119 milyon TL kaynak kullanıldı. Bu devasa yatırım, Manavgat'ın içme suyu sistemini daha dayanıklı ve kesintisiz bir yapıya kavuşturdu.

Kanalizasyon ve Çevre Sağlığı

Çevre sağlığının korunması adına kanalizasyon altyapısına da büyük önem verildi. 37 bin 719 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşenerek sistem güçlendirildi. Ayrıca, çevreci belediyecilik vizyonuyla atıksu arıtma tesislerine 303 milyon TL yatırım yapıldı. Bunun yanı sıra, yağmur suyu hatları ve üstyapı çalışmalarıyla ilçedeki modernizasyon süreci desteklendi.

4.1 Milyar TL'lik Yatırımın Dağılımı

Manavgat’ın modern bir altyapıya kavuşması için hayata geçirilen yatırımlar şu şekilde sıralandı:

  • İçme Suyu: 2 milyar 119 milyon TL

  • Kanalizasyon: 888 milyon 748 bin TL

  • Üstyapı ve Asfalt: 311 milyon 110 bin TL

  • Atıksu Arıtma: 303 milyon 30 bin TL

  • Yağmursuyu: 15 milyon 300 bin TL

  • Diğer Yatırımlar: 474 milyon 978 bin TL

Yapılan bu kapsamlı çalışmalar sayesinde Manavgat, hem bugünün ihtiyaçlarını karşılayan hem de gelecekteki nüfus artışına uyum sağlayabilecek modern ve dirençli bir altyapıya kavuşmuş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANTALYA Haberleri

Deniz kaplumbağasına GPS: Hedef O 999 yavruya ne oluyor?
Palmiyeye çarpan Tofaş hurdaya döndü
BİR YANDA 10 METRE KAR KÜTLESİ DİĞER YANDA SAHİL
Kurban geçti denizden 56 kiloluk "kuzu" çıktı
Çocuğu araç içerisinde kilitli kalan kadın gözyaşlarına boğuldu