Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Burundi ve Çad saldırıyı kınadı

BUJUMBURA (AA) - Ankara'daki terör saldırısına Burundi ve Çad'dan tepki geldi.

Burundi Hükümet Sözcüsü Philippe Nzobonariba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki "alçakça" saldırıyı kınadı.

Türkiye'yle dayanışma içinde olduklarını belirten Nzobonariba, Burundi'nin de terör saldırılarının hedefinde olduğuna işaret ederek, "Turkiye'de ya da başka bir yerde olsun, terör saldırılarıyla mücadele edilmesi şart" ifadesini kullandı.

Hukuk Devleti Burundi'ye Saygı Ulusal Konseyi (CNARED) Sözcüsü Jeremie Minani de uluslararası toplumun teröre karşı dayanışma içinde olması ve birlikte cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

Çad Hükümet Sözcüsü Mustafa Ali Alifey de "Çad, kardeş ülke Türkiye'de barbarca ve alçakça düzenlenen bu saldırıdan çok etkilendi. Türkiye hükümeti terör olaylarına karşı boyun eğmemeli" dedi.

Çadlı sivil toplum kuruluşlarının koordinatörü Mahamat Digadembaye de saldırıyı kınayarak taziye mesajlarını iletti.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı