Ankara'daki depremin büyüklüğü kaç? Depremde hasar gören bina var mı?

Ankara, depremle sarsıldı. Merkez üssü Kalecik olan depremin şiddetini AFAD 4,5 olarak verirken Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünün 4,7 olduğunu bildirdi.

Ankara'daki depremin büyüklüğü kaç? Depremde hasar gören bina var mı?

Ankara'da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, deprem merkezinin Kalecik ilçesi olduğunu duyurdu. Korkutan depremin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi.

AFAD verilerine göre, Ankara’nın Kalecik ilçesinde saat 22.53’te 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 12.81 km olarak kaydedildi.

VASİP ŞAHİN: CAN VE MAL KAYBI YOK

Yaşanan depremin ardından Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Saat 22:53'te ilimiz Kalecik ilçesi merkezli (AFAD verilerine göre) 4,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ’TAN AÇIKLAMA

Korkutan depremin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan açıklama geldi. Yavaş, şu ifadeleri kullandı;

“Ankara merkezli 4.5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz. Bütün vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANKARA Haberleri

Mavi Göl'de Tekne Çalışanı Suya Düşerek Hayatını Kaybetti
TOKİ'den Ankara'da 9 ilçede 42 arsa satışta
Uzağa gidemeyen Ankaralılar tatilde buraya kaçtı
Mantar toplarken 4 kene yapıştı: Acil önlem alınmalı
Ankara oraya aktı, orada da yangın çıktı