Ankara'da telefonla dolandırıcılık iddiası

Kendisini hakim ve savcı olarak tanıttığı 2 kişiyi dolandırdığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı

ANKARA (AA) - Ankara'da kendisini hakim ve savcı olarak tanıtıp 2 kişiyi dolandırdığı iddia edilen şüpheli yakalandı.

İddiaya göre, Etimesgut'ta yaşayan G.K'yı telefonla arayan şüpheli, kendisini hakim ve savcı olarak tanıtarak, sahibi olduğu para ve ziynet eşyalarının seri numaralarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Şüpheli G.K'yı bu durumdan kurtaracağını vaat ederek para ve ziynet eşyalarını istedi.

Paniğe kapılan G.K, 13 bin 500 dolar, 10 altın bilezik ve 25 altınını şüpheliye verdi.

Daha sonra dolandırıldığını anlayan G.K, durumu jandarmaya bildirdi.

Şüphelinin kimliğinin tespiti ve yakalanması için çalışma başlatan jandarma ekipleri, teknik takip sonucu cezaevi firarisi olduğunu tespit ettiği V.V'yi (29) bir kafeye düzenlediği operasyonla yakaladı.

Operasyonda üzerinden sahte kimlik çıkan şüphelinin Bahçelievler'de yaşayan F.G'yi 4 Ekim'de yine aynı yöntemle 30 bin lira dolandırdığı belirlendi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan zanlı adliyeye sevk edildi.

Şanlıurfa merkezli bir dolandırıcı çetesinin üyesi olduğu değerlendirilen şüphelinin bağlantılarının tespiti için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü