Ankara'da kriz: Günlerdir su yok, vatandaşlar bidonlarla geziyor

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde yaşanan uzun süreli su kesintileri, vatandaşları mağdur etti. Günlerdir musluklardan su akmadığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerden kalıcı çözüm ve açıklama bekliyor.

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde son günlerde yaşanan su kesintileri, ilçe genelinde tepkilere yol açtı. Mahalle sakinleri, günlük yaşamı doğrudan etkileyen kesintiler nedeniyle temizlik, yemek ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ifade etti.

Vatandaşlar bidonlarla su temin etmeye çalışıyor

Kesintilerin uzaması üzerine bazı vatandaşların, bidonlarla çevredeki camilere giderek çeşmelerden su doldurduğu görüldü. Bu durumun özellikle yaşlılar ve çocuklu aileler için süreci daha da zorlaştırdığı belirtildi.

Bilgilendirme eksikliği iddiası

Vatandaşlar, su kesintilerinin ne kadar süreceğine dair yeterli bilgilendirme yapılmadığını savunarak duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, kesintilerin plansız ve uzun süreli olmasının mağduriyeti artırdığını dile getirdi.

Yetkililere çağrı

Pursaklar’da yaşayan vatandaşlar, yetkililerden sorunun nedenine ilişkin net bir açıklama yapılmasını ve kesintilerin kalıcı şekilde çözülmesini talep etti. İlçede suyun ne zaman normale döneceği ise belirsizliğini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

NAFAKADA EMSAL KARAR
TOKİ’den Haymana’ya Modern Kaplıca Projesi
Niğde’nin yeni Valisi Nedim Akmeşe kimdir?
VALİLER VE İL MÜDÜRLERİ YENİLENDİ
İrem Sak'ın test sonucu negatif çıktı