Ankara'da kaç koronavirüs vakası var sorusunun cevabını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımla açıkladı

Son günlerde artan vaka sayılarıyla birlikte Türkiye'de koronavirüs salgınında yeni dönem resmen başlamış oldu. Yükselen rakamlar bir anda gözlerin kısıtlamalara çevrilmesine neden olurken Ankara'nın vaka sayılarıyla ilgili Bakan Koca'dan açıklama geldi.

İstanbul Valisi  Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü  Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, il sağlık müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimler ile toplanan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , "Birlikte, salgının İstanbul’daki seyrini masaya yatırdık. Devam eden artışa karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdık" dedi.

Daha sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

"İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin %40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı. Temaslı taramasını, test sayısını artırdık. Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz."

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı günlük rakamlara göre Ankara'da vaka sayısının 20 Ekim tarihinde 120 civarında olduğu tahmin ediliyor.

Toplam rakam üzerinden bu bilgi verildiyse 5-11 Ekim tarihleri arasında yayınlanan son raporda İstanbul'da tespit edilen hasta sayısı 2 bin 847. Bu rakamın Türkiye'deki toplam vakaların yüzde 40'ı olduğuna göre Türkiye genelinde söz konusu haftada 7 bin 118 vaka tespit edildi. Yine İstanbul'un vaka sayısının Ankara'nın 5 katı olduğu bilgisi üzerine de Ankara'daki toplam vaka sayısının 600 dolaylarında olduğu sonucu çıkıyor.

Ancak 1 haftalık süreçte hastalığın iyileştiği kabul görmediği göz önünde bulundurulur ve 2 haftalık vaka sayıları göz önünde bulundurulursa Ankara'nın an itibariyle bin 200 vakaya sahip olduğu söylenebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANKARA Haberleri

Ankara'ya tek seferde 324 milyar 645 milyonluk cadde yapılacak
Başkentlilerin Sofrasına Bereket: 137 Ton 526 Kilogram Et Satıldı!
Ankara yeni güne karla başladı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Elektrokent-2 ve Çevresindeki Su Baskınlarına Son Verdi
Başkent'te