Ankara'da inşaatta göçük

ASKİ'den açıklama: - "Özel bir firmanın yaptığı inşaattaki fore kazıklarının yıkılması sonucu meydana gelen toprak kaymasından sonra ASKİ'nin su ve kanal boruları patlamıştır"

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğünce, Çiğdem Mahallesi'nde özel bir firmanın yaptığı inşaattaki fore kazıklarının yıkılması sonucu meydana gelen toprak kaymasından sonra ASKİ'nin su ve kanal borularının patladığı bildirildi.

ASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, özel bir firmanın yürüttüğü inşaat çalışmaları sırasında, fore kazıklarının, arkasındaki toprak yığınını taşıyamaması sonucunda yıkıldığı, yoldaki büyük bir toprak kitlesinin inşaat alanına aktığı, bu sırada yerin altında ASKİ'ye ait iki içme suyu, pis su ve yağmur suyu boru hatlarının patladığı kaydedildi.

Aynı yerde bulunan ve patlamayan bir borunun tedbiren askıya alındığı ifade edilen açıklamada, çökmenin, su borularının patlamasından sonra meydana geldiği yönündeki iddiaların aksine, fore kazıklarının yetersiz olmasından kaynaklandığı ve bu nedenle su ve kanal borularının patladığı belirtildi.

Açıklamada, göçükte ve inşaattaki suyu boşaltma ve boruları deplase çalışmalarına başlandığı bildirildi.

AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor