Ankara’da Hava Taksi Dönemi: Polatlı Havacılıkta Merkez Olacak

Ankara’da iş adamı Orhan Ünsal, Polatlı’da hayata geçirdiği hava taksi projesiyle şehirlerarası ulaşımda devrim yapmayı ve bölgeyi havacılık merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

İş dünyasının ulaşım ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen projeyle, tarifeli seferlere bağlı kalmadan özel uçuşlar gerçekleştirilebiliyor. Orhan Ünsal, bu sistemin kara yoluna kıyasla ciddi zaman tasarrufu sağladığını vurguluyor.

Türkiye’de Hava Parkları Yaygınlaşacak

Türkiye’de amatör ve sportif havacılığın gelişmesi için mücadele verdiklerini belirten Ünsal, hava parkları sayısının artmasıyla büyük havalimanlarının yükünün hafifleyeceğini ve Türkiye genelinde bir ulaşım ağı kurulabileceğini ifade ediyor.

Seyahat Maliyetlerinde Büyük Avantaj

Hava taksi hizmetinin ekonomik boyutuna değinen Ünsal, 4 kişilik uçaklarla 3 yolcunun Ankara’dan Bodrum’a 1.500 dolar maliyetle uçabildiğini, aynı rotanın jetlerle 6 bin dolara mal olduğunu belirtti.

Proje, hem iş amaçlı seyahat edenlere pratik bir çözüm sunuyor hem de gökyüzünde keyifli bir yolculuk vadediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANKARA Haberleri

Ankara'da çocuk şenliği
Ankara'nın eşsiz konumuna bilim karar verecek
Ankara'da hangi yollar kapalı? TAM LİSTE
Ankara'da Hastaneler Açık mı? NATO Zirvesi Sağlık Açıklaması
Ankara'da Şaşırtan Görüntü: Fare Kedileri Kovaladı!