Ankara'da büyük değişiklik yolda

Fatih Köprüsü’nde birleşim ve ek köprü yapımıyla Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı’na U dönüşü geliyor. 180 günde tamamlanması hedefleniyor.

Ankara trafiğini rahatlatacak önemli bir altyapı projesi hayata geçiriliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Fatih Köprüsü Birleştirme ve Ek Köprü Yapım İşi ile Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı U Dönüşü Yapım İşi” kapsamında, kent ulaşımında kritik noktalardan biri olan Fatih Köprüsü ve çevresinde büyük bir dönüşüm gerçekleşecek.

Proje kapsamında, Fatih Köprüsü'nde yaklaşık 678 metrekarelik birleştirme çalışması ile 560 metrekarelik ek köprü inşa edilecek. Aynı zamanda bu alanların üst kaplamaları yenilenecek. Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı’nda ise yaklaşık 700 metrekarelik kirişle köprü genişletmesi yapılacak ve bölgeye bir U dönüşü kazandırılacak. Bu sayede özellikle yoğun saatlerde yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi planlanıyor.

Toplamda 180 gün içerisinde tamamlanması hedeflenen proje, hem sürücü güvenliğini artıracak hem de ulaşım konforunu önemli ölçüde yükseltecek. Yetkililer, çalışmalar süresince alternatif güzergahların kullanılmasını öneriyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Ankara trafiğinde önemli bir nefes alınması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANKARA Haberleri

Ankara'da Bir Devrin Son Temsilcisi: 40 Yıldır Çırak Bulamayan Zanaat Kayboluyor
Ankara'da Olduğuna Kimse İnanmıyor: Milyon Yıllık Miras Böyle Görüntülendi
Market deposundaki yangın söndürüldü
Havalimanının yanında deprem! Ankara'ya yoklama çekti
Ankara’da aşiretin sünnet düğününde para dağı oluştu