Ankara Valiliğinden açıklama:

"Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında 'Bayrak tutmadı diye Fransız turisti darp ettiler' şeklinde bazı haberler yer almıştır. Yapılan incelemeler sonunda bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır"

ANKARA (AA) - Ankara Valiliğince, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında "Bayrak tutmadı diye Fransız turisti darp ettiler” şeklinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırım Caddesi'nde, 31 Temmuz'da saat 02.00 sularında meydana gelen olayın "sıradan bir kavgadan ibaret olduğu"nun tespit edildiği belirtildi.

Saldırıya uğrayan şahsın, basın yayın organlarında, Fransız olmadığını, Yozgatlı olup Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde okuduğunu ve olayın siyasi yönü bulunmadığını açıkça beyan ettiği de açıklamada yer aldı.

Açıklamada, saldırıya uğrayan şahsın 1 Ağustos tarihinde yaptığı şikayet üzerine şüpheliler hakkında adli mercilerce gerekli tahkikatın başlatıldığı kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI
78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler