Ankara merkezli 48 ilde "ByLock" operasyonu

FETÖ soruşturması kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen 180 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı

ANKARA (AA) - Ankara merkezli 48 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlığından ihraç edilen 180 askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla daha önce Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlığından ihraç edilen 180 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Şüphelilerin birçoğunun astsubay ve albay rütbesinde oldukları, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında TSK'dan ihraç edildikleri öğrenildi.

Yakalama kararının ardından jandarma ekiplerince 48 ilde operasyon başlatıldı.

Operasyonda şu ana kadar 12 zanlı gözaltına alındı.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü