Ankara İtfaiyesinde "adli kemik eğitimi"

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Adli Bilimciler Derneği işbirliğiyleTürkiye'de ilk kez düzenlenen "adli kemik eğitimine" itfaiyeciler, AFAD personeli, adli tıp uzmanları ile askeri birliklerden uzmanlar katıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Adli Bilimciler Derneği işbirliğiyle Türkiye'de ilk kez adli kemik eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara İtfaiyesinde düzenlenen ve 3 gün süren eğitimde, üniversitelerin adli tıp, antropoloji, anatomi, veterinerlik ve diş hekimliği bölümlerinin uzman hocaları tarafından sunumlar yapıldı, köpek sevk ve idarecilerine, olay yerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair eğitim verildi.

Birçok ilden itfaiyeciler, AFAD personeli, adli tıp uzmanları ile askeri birliklerden uzmanların katıldığı eğitimde, olay yerinde bulunan kemiklerin ayırt edilmesi hakkında bilgiler aktarıldı.

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, olay yerinde ceset arayıp bulma konusunda yetiştirilmiş köpeklerin eğitimine destek verdiklerini belirterek, "Bu köpeklerin buldukları kemiklerin insana mı hayvana mı ait olduğu konusunda bazen tereddütler yaşandığı yönünde bilgi aldık. Eğitimi de bu amaçla düzenledik." ifadelerini kullandı.


AA

Gündem Haberleri

Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”
PLAZA CAMLARINDAN GÖRÜNEN KIYAMET
SALDIRILARI DURDURUN