Anayasa Mahkemesi'nin Dündar-Gül kararı Resmi Gazete'de

Yüksek Mahkemenin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar ve Ankara Temsilcisi Gül hakkında verdiği "hak ihlali" kararının gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA (AA) - Anayasa Mahkemesinin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği "hak ihlali"ne ilişkin gerekçeli karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dündar ve Gül, farklı tarihlerde yaptıkları haberler nedeniyle "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme", "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme" ve "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama" suçlarından tutuklanmalarının, "Basın ve kişi özgürlüğü ile güvenlik hakkını ihlal ettiği" iddiasıyla Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu.

Yüksek Mahkeme, başvuruyu 25 Şubat'ta görüşmüş ve Dündar ile Gül'ün, "kişi hürriyeti ve güvenliği", "düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti" ve "basın hürriyeti" haklarının ihlal edildiğine oy çokluğuyla karar vererek, ihlalin ortadan kaldırılması için dosyayı ilgili mahkemeye göndermişti. Dündar ve Gül, kararın verildiği gün gece saatlerinde tahliye edilmişti.

Kararın gerekçesi dün, Anayasa Mahkemesinin internet sitesinden duyurulmuştu.

AA

Gündem Haberleri

Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor
ŞEHİRLER NASIL DEĞİŞECEK?
Ailenin dramına dayanamayan komşuları CİMER’e başvurdu: Sonuç duygulandırdı
HAL SORUŞTURMASINDA KARAR ÇIKTI