Anadolu'ya sahip çıkın!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurduğunda talep ettiği 3 yılın bitmek üzere olduğunu hatırlatan TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, işsizlik konusunda halen bir aşama kaydedilemediğini belirttti.

Duran ÇÖLCÜ

"Hükümetin ekonomik politikalarına olan güven, her geçen gün daha da azalıyor. Ekonomik Endeks rakamları da bunu gösteriyor" diyen Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, "Hükümetin ekonomik politikalarına olan güven gittikçe azalıyor" şeklinde konuştu.

KTO Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan TOBB Başkan Yardımcısı Üzülmez, ekonominin makro düzeyde iyi gittiğini belirterek "Ekonomimiz makro düzeyde gayet iyi gidiyor. Faizler yerinde seyrediyor. Enflasyon yüzde 8'lerde, büyüme hızı ise yüzde 9.8 oranında. Buna rağmen 2,5 yıldır işsizlik sorununun çözümü noktasında bir aşama yok. Hükümetin daha tutarlı ve tedbirli hareket etmesi gerekiyor. Bürokrasinin gücü kırılmalı ve yatırımcının önü açılmalıdır" dedi.

Tüketici güven endeksine göre hükümete olan güvenin yüzde 110 sevilerinden yüzde 100 seviyesine indiğine dikkat çeken Hüseyin Üzülmez, "Bu, güvenin alt seviyeye düşmesi anlamına gelir. Ekonomideki kırmızı noktaya dikkat çekerek yetkilileri uyarıyoruz. Biran önce gerekli tedbirler alınmalı ve ekonomideki iyileşmeler vatandaşa da yansımalıdır" diye konuştu. Kayıt dışı ekonominin "kayıt altına" alınması gerektiğine de işaret eden TOBB Başkan Yardımcısı Üzülmez, şunları kaydetti: " Bütçe kalemlerimiz içinde harcamalarımız artıyor. Sosyal güvenlik kayıt dışındadır. Hükümetin yapması gereken üretimi artırarak enflasyonu burada tutmalıdır. Baskın enflasyonla değil. Yüzde 8 olan enflasyon bastırılarak düşürülmez. Türkiye'de yeterince yatırım yapılmıyor. 35 milyar dolarlık yatırım yapmalıyız ki, yeni istihdam alanları oluşturalım. Ancak, Türkiye'de devlet 7 milyar dolar, özel sektör ise 25 milyar dolar yatırım yapıyor. Vergilere yüklenilmesi yerine bütçe dışı gelir elde etmeye yönelinmelidir."

Özelleştirilmeler Sür'atle Yapılmalı
Seydişehir'deki olaylar nedeniyle özelleştirme konusuna da değinen TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Seydişehir Alüminyum Fabrikası'nın zarar ettiğini ve biran evvel özelleştirilmesi gerektiğini belirterek "Türkiye 300 bin ton alüminyum tüketiyor. Seydişehir'in ürettiği ise 40 bin tondur. Gerisi ithal edilmektedir. KİT'ler biran evvel özelleştirilmelidir" dedi.

Başbakanın bürokrasiden şikayet etmeyip gereğini yerine getirmesi gerektiğine vurgu yapan Hüseyin Üzülmez, daha sonra şunları söyledi: "Sosyal güvenlik yüzde 40 artıyor. Bağ-Kur ve SSK'ya af getirip, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almak gerekir. Ülkemizde gelir dağılımı bozuluyor. Küçük ve orta boy işletmelerde küçülme var. Anadolu gerçeğini unutmamak gerekir. Büyük holdinglere destek verilirken, Anadolu'ya da sahip çıkılmalıdır. Konya'nın teşvike ihtiyacı yok diyenlere sesleniyorum! Gelin esnaf ve sanatkarlarımızın arasına giren ve hallerini görün."

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?