Anadolu OSB'den 15 bin istihdam hedefi

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay:- "Anadolu OSB'nin bin 500 olan istihdam sayısı, tüm üst yapı çalışmaları bittiğinde 10 kat artarak 15 bine yükselecek"- "Temel hedefimiz ülke ekonomisine ve kalkınmasına katkı sağlamak"

ANKARA (AA) - AYŞE BÖCÜOĞLU BODUR - ERHAN CİHAN ÜNAL - Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, sanayi bölgelerinde bin 500 kişinin istihdam edildiğini belirterek, bu sayının üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 15 bine yükseleceğini söyledi.

Tuncay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu OSB'de makine, bilişim, elektrik, cam, kağıt, plastik, gıda, demir, metal, çelik, inşaat ve sağlık gibi alanlarda faaliyet gösteren çok sayıda firma bulunduğunu aktardı.

Anadolu OSB'de doluluk oranlarının yüzde 60'a ulaştığını ifade eden Tuncay, "Ülkemizin kayıtlı ekonomisinde en önemli itici faktör organize sanayi bölgeleridir. Bölgede tüm üst yapı çalışmaları tamamlandığında, üretim tam kapasite olduğunda mevcut istihdamımız 10 kat artacak. Anadolu OSB'nin şu an bin 500 olan istihdam sayısı, tüm üst yapı çalışmaları bittiğinde 15 bine yükselecek. Bu da Ankara ve çevre ilçelerdeki istihdam rakamlarına olumlu katkı yapacak." değerlendirmesinde bulundu.

Tuncay, temel hedeflerinin ülke ekonomisine ve kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Devlet politikalarını önemle takip etmekteyiz. Üretici lehine atılan her adım sadece sanayiciye değil, ülke ekonomisine de doğrudan katkıdır. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 'Dış ticaret açığını kontrol altına almaya devam edecek, ihracatın ithalatı karşılama oranındaki yükselişi muhafaza edecek ve bu eksende mal ticaretimizin cari açığımıza olumlu katkısını sürdüreceğiz' şeklindeki açıklamaları memnuniyet vericidir. Umarım uygulamalarla hayat bulur ve üreticiler arzu edilen noktaya ulaşır."

AA

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi