Amasya'da üretilen antibakteriyel tulumlar Çin'e gönderiliyor

Merzifon ilçesinde kurulu hazır giyim firması, Çin'den gelen taleple antibakteriyel tulum üretimine yöneldi- İşletme sahibi Şen:- "Üretime başladıktan sonra milyon adetlerde siparişler aldık. Günlük 5 bin adet üretiyoruz"

AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan fabrikada üretilen antibakteriyel tulumlar, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele eden Çin'e satılıyor.

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu hazır giyim firması Şen Tekstil, yaklaşık 2 hafta önce Çin'den gelen talep üzerine bu alandaki üretimini durdurup, antibakteriyel tulum üretmeye başladı.

Üretim kapasitesi ve çalışan sayısının artırıldığı fabrikada üretilen tulumlar, tek kullanımlık ve hava geçirmeme özelliğine sahip.

İşletme sahibi Şener Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın giyim üzerine üretim yaptıklarını ancak gelen talep sonrası antibakteriyel tulum üretimine yöneldiklerini söyledi.

Aldıkları siparişleri yetiştirebilmek için fabrika çalışanlarının gece gündüz tulum ürettiğini belirten Şen, "Üretime başladıktan sonra milyon adetlerde siparişler geldi. Günlük 5 bin adet üretiyoruz. Gelen siparişler sınırsız. Ürettiğimiz ürünler günlük olarak kargo uçağıyla gidiyor." dedi.

Kapasitelerini daha da artıracaklarını dile getiren Şen, "Ürünümüz astar, su geçirmez bir ürün, hava da geçirmiyor. Giyildiğinde vücutta hiç açık yer bırakmıyor." diye konuştu.


Gündem Haberleri

“Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü” Şimdi de ABD’de
GÜLLÜ DAVASINDA KARAR
Evi kentsel dönüşüme girdi, taşındığı bina mezarı oldu
Maltepe’de çöken binanın beton örneklerinde deniz kabuğu görüldü
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı Son Yolculuğuna Uğurlandı