Amasya’da hayvan pazarları Tokat’taki şap hastalığı nedeniyle tedbir amaçlı kapatıldı

Tokat'ta şap hastalığı görülmesi üzerine komşu il Amasya'da da hayvan pazarlarının geçici olarak kapatıldığı bildirildi.

Tokat'ta şap hastalığı görülmesi üzerine komşu il Amasya'da da hayvan pazarlarının geçici olarak kapatıldığı bildirildi.

Bazı hayvanlarda şap hastalığının tespit edilmesinin ardından hastalığın yayılmasının önlenmesi amacıyla Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada dün Tokat ili genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir duyuruya kadar kapatılmasına karar verildiği bildirilmişti.

Tedbirler Amasya'da da hayata geçirildi. Amasya Belediyesi'nden yapılan duyuruda il genelindeki hayvan pazarlarının geçici olarak kapatıldığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Beyaz altın hasadı başladı
Yarısı bizden desteği 1 yıl uzatıldı! Karar Resmi Gazete’de
İstanbul’da yağışlar sonrası barajlar doldu mu? İşte oranlar
Ankara’ya kar yağdı
AFAD kriz masası çalışmaları tamamladı