Amasya’da çiftçilere ayçiçek tohumu desteği

Amasya'da kuru tarım alanlarında yağlık ayçiçeği ekimini teşvik projesi çerçevesinde çiftçilere bin70 ünite ayçiçek tohumu dağıtıldı.

Amasya'da kuru tarım alanlarında yağlık ayçiçeği ekimini teşvik projesi çerçevesinde çiftçilere bin70 ünite ayçiçek tohumu dağıtıldı.

Çiftçilere bereketli hasatlar dileyen Amasya Vali Vekili Bekir Sıtkı Dağ, 21 bin 400 dekarlık alanda ekilecek tohumların bedelinin 4 milyon 782 bin TL olduğunu açıkladı.

2021 ile 2022 yıllarında nadas alanlarının daraltılması ve su tüketiminin azaltılması amacıyla ayçiçeği tohumu desteği sağlandığını hatırlatan İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin de, "Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Özel İdaresinin hibe katkılarıyla toplam proje tutarı 8 milyon 701 bin TL olan 5 bin 501 ünite tohum desteği 4 bin 958 üreticimize sağlanmış olup 135 bin dekar alanda üretim gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

Programa, AK Parti İl Başkanı Ekrem Toto, Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, diğer yetkililer ve çiftçiler de katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Avrupa Kapılarında Tarihi Gece: Giriş Rekorları Üst Üste Kırıldı
AJDA BİLEZİK ALIRKEN DİKKAT!
"ÇİFTÇİ ENFLASYONA EZİLDİ"
Togg, A Milli Futbol Takımı’nı Dünya Kupası yolculuğuna konvoyla uğurladı
MERAM'DAN İMARLI ARSA SATIŞI