Almanya'daki siyasi kriz büyüyor

CDU Genel Başkanı Annegret Kramp Karrenbauer başbakan adayı olmayacak ve partisinin genel başkanlığını bırakacak

BERLİN (AA) - Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer'in gelecek seçimlerde başbakan adayı olmayacağı ve parti başkanlığını da bırakmak istediği bildirildi.

CDU'dan bir sözcünün Alman Haber Ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, Karrenbauer'in partisinin başbakan adayı olmak istemediğini ve genel başkanlığı bırakmak istediğini yönetim kuruluna bildirdiğini belirtti.

Başbakan Angela Merkel'in de Karrenbauer'e teşekkür ettiği ancak Savunma Bakanı olarak kalmasını istediği ifade edildi.

Thüringen eyaletindeki başbakanlık seçiminin yarattığı siyasi krizin ardından bu açıklamanın gelmesi Alman medyasında sürpriz olarak nitelendirildi.

Thüringen eyaletinde aşırı sağcıların desteğini alarak başbakan seçilen Hür Demokrat Partili Thomas Kemmerich, yoğun eleştiriler üzerine istifa etmişti.

Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri eyalette erken seçime gidilmesini istiyor.



Gündem Haberleri

Haluk Levent'i bir bir yalnız bırakıyorlar! O isim de konuştu
325 metrelik dev boru döşeme gemisi İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptı
Karaman’da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri
90 BİN CAMİDE AYNI ANDA SELA
15 Temmuz’un 10. yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne yürüyüş