Almanya'da yıllık enflasyon beklentiyi karşıladı

Destatis öncü verilerine göre, Almanya’da yıllık enflasyon eylülde 1,8 arttı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bu ay geçen yılın aynı ayına göre piyasa beklentisi doğrultusunda yüzde 1,8 yükseldi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) öncü verilerine göre, Almanya’da yıllık enflasyon eylül ayında yüzde 1,8 arttı. Ülkede, enflasyon eylülde aylık bazda ise yüzde 0,1 arttı.

Öncü enflasyon rakamları, piyasalardaki aylık yüzde 0,1’lik ve yıllık da yüzde 1,8’lik artış beklentisini karşıladı.

Almanya'da, Avrupa Birliği (AB) uyumlu öncü TÜFE ise aylık yüzde 0,1’lik artış beklentisine karşın değişmezken, yıllık da yüzde 1,9’luk artış beklentisinin altında yüzde 1,8 seviyesinde ölçüldü.

Avrupa’nın öncü ekonomisi Almanya’da yıllık enflasyonun yükselmesinde gıda fiyatlarının yüzde 3,6, kiraların yüzde 1,7 ve hizmetlere yönelik maliyetlerin de yüzde 1,6 artması etkili oldu. Enerji fiyatları da yüzde 2,7 yükseldi.

Bu arada, eylül ayı enflasyonuna ilişkin nihai veriler, 13 Ekim’de yayımlanacak.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü