Almanya'da Noel pazarına tır ile saldırı yapılması

Cumhurbaşkanı Gauck, saldırıda yaralananları ziyaret etti

BERLİN (AA) - Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, başkent Berlin’deki Noel pazarına iki gün önce düzenlenen saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti.

Gauck, saldırıdan sonra Wedding semtindeki Virchow Hastanesi’ne kaldırılan bazı yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Tedavi gören yaralılarla konuştuktan sonra açıklama yapan Gauck, bu ziyaretle milyonlarca kişinin yaralıların yanında olduğunu göstermeyi amaçladığını ifade etti.

İnsanların yalnız olmadıklarını hissetmesi gerektiğini söyleyen Gauck, sağlık ekibine de çabalarından dolayı teşekkür etti.

Gauck, burada başkalarının yardımına koşan ve yaralanan bir kişiyle sohbet ettiğine işaret ederek bu kişinin telefonuyla video çekmek yerine yaralılara yardım ettiğini vurguladı.

Hastanede saldırı sırasında yaralanan dört kişinin tedavi gördüğü bildirildi.

Berlin'de pazartesi akşamı bir tırın Noel pazarına girmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 18'i ağır 48 kişi yaralanmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?