Almanya'da Müslümanlardan "Barış Yürüyüşü"

Köln'deki yürüyüşte terör ve şiddet karşıtı mesajlar verildi

KÖLN (AA) - Almanya’da yaşayan Müslümanlar, Köln kentinde terör ve şiddeti protesto etmek amacıyla "Barış Yürüyüşü" düzenledi.

Köln'ün Heumarkt Meydanı'nda toplanan binden fazla gösterici, taşıdıkları dövizler ve yaptıkları konuşmalarla, dünyanın neresinde olursa olsun terör ve şiddetin her türlüsünü kınadıklarını bildirdi.

Gösteriyi organize edenlerden Lamya Kaddor, Batılı toplumların bir parçası olan Müslümanların çoğunluğunun, radikal İslamcı terörü ve şiddeti reddettiğini, teröristlere karşı koymanın Müslümanların bir görevi olduğunu söyledi.

Aynı zamanda, merkezi Köln'de olan Liberal İslam Birliği adlı derneğin yöneticilerinden olan Kaddor konuşmasında, "İsmi ne olursa olsun, kendini Müslüman olarak tanıtıp terör ve şiddete bulaşan tüm oluşumları kınıyoruz. Terörün dini, rengi ve ırkı yoktur." dedi.

Konuşmaların ardından, göstericiler şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Polis yürüyüş nedeniyle geniş güvenlik önlemi aldı.



AA

Gündem Haberleri

78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler
Deprem bağışları mercek altında! Ahbap'a en yüksek bağışı yapan ünlüler belli oldu
Giza Piramitleri'nin Yasaklı Zirvesinde Bakın Ne Bulundu!