Alman heyetten konteyner kent ziyareti

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin organizasyonuyla Almanya'dan Şanlıurfa'ya gelen aralarında siyasetçi, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu heyet, Harran Konteynerkent'i ziyaret etti- Alman Milletvekili Fonctent:"Türkiye gerçekt

ŞANLIURFA (AA) - Almanya'dan Şanlıurfa'ya gelen aralarında siyasetçi, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu bir heyet, Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi'ni gezdi.

Merkezi Almanya'da bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) organizasyonu kapsamında kente gelen UETD Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal'in de bulunduğu heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi ziyaret etti.

Daha sonra Harran ilçesine gelen heyet, burada Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti. AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez de konteyner kent hakkında heyete brifing verdi.

Heyet, daha sonra konteyner kentteki okulları, sosyal alanı, marketleri ve Suriyeli aileleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Zingal, ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada, UETD olarak Türkiye'ye bir gezi düzenlediklerini, bu kapsamda dün Diyarbakır'da incelemelerde bulunduklarını ve bugün ise Şanlıurfa'da konteyner kenti gezdiklerini söyledi.

Heyetteki Almanların konteyner kentteki gezide büyük ilgi ile karşılandığını belirten Zingal, "Burada çeşitli konulara değindik. İlk etapta mültecilerin burada yaşam tarzlarını gördük. Çocukları, okullarını gördük. Çeşitli imkanlara sahip olduklarını gördük. Almanlar, çocuklarla konuştuklarında her seferinde çocukların yüzlerinde bir gülümseme söz konusu. 'Bu çocukların mutlu olduklarını biz gülümseyen yüzlerinden anladık' dediler." diye konuştu.

Ziyaret sırasında bazı siyası konuları da konuştuklarını dile getiren Zingal, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalan Geri Kabul Antlaşması hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Berlin Milletvekili Kristian Fonctent, konteyner kentte çok müthiş hizmetlerle karşılaştıklarını belirtti.

Almanya'nın bilindiği gibi bir milyon mülteciyi barındırdığını kaydeden Fonctent, "Ama Almanya ile Türkiye'yi kıyaslarsak Türkiye ise bugün itibariyle 3 milyon mülteciyi barındırıyor. Tabii ki bu kıyaslanacak bir durum değil. Türkiye gerçekten çok ilginç ve çok düzenli, verimli bir şekilde mültecilere yardım ediyor. Özellikle de çocuklarla konuştuğumuzda onların yüzü hep gülüyordu. Onların mutlu olduğunu da böylece anladık" şeklinde konuştu.

Heyete, AK Parti Milletvekili Halil Özcan, Harran Kaymakamı Temel Ayca ve Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz da eşlik etti.


AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü