Kayseri'de trafik ekiplerince yapılan denetimlerde, şirket aracıyla yakalanan alkollü aday sürücünün tepkisi şaşırttı. Alkollü araç kullandığı tespit edilen sürücü, kendisine işlem yapan polis ekiplerini suçlayarak "beni işimden gücümden ettin" dedi.
Olay, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüphelendiği bir araç üzerinde denetim yapmasıyla ortaya çıktı. Ekipler, Ç.P. yönetimindeki 38 AJG 120 plakalı otomobili durdurdu. Yapılan kontrollerde, sürücü Ç.P.'nin aday sürücü olduğu ve alkol testinde yasal sınırın oldukça üzerinde olan 0.85 promil alkollü çıktığı belirlendi.
Polise Suçlama: "Beni İşimden Gücümden Ettin"
Alkollü olarak direksiyon başına geçen ve şirket aracı kullandığı öğrenilen Ç.P., hakkında işlem yapılacağı sırada ilginç bir tepki gösterdi. Polis ekiplerine çıkışan sürücü, "beni işimden gücümden ettin" ifadeleriyle suçu denetimi yapan ekiplere yükledi.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ç.P.'ye, "alkollü araç kullanmak" suçundan yasal mevzuat gereği 9 bin 267 TL idari para cezası uygulandı.
Ehliyeti Daimi İptal Edildi
Aday sürücü olması nedeniyle kurallara uymayan ve yasal sınırın üzerinde alkollü çıkan Ç.P.'nin ehliyeti, ilgili kanun maddeleri gereğince daimi olarak iptal edildi. Olayla ilgili yasal işlemler tamamlandı.