Ali Kızıltuğ’un hatıraları anı evinde yaşatılacak

Sivas'ın Divriği ilçesinde bulunan Sancaktar Konağı, 2017 yılında aramızdan ayrılan büyük ozan "Ali Kızıltuğ Anı Evi" olarak düzenlendi.

Sivas'ın Divriği ilçesinde bulunan Sancaktar Konağı, 2017 yılında aramızdan ayrılan büyük ozan "Ali Kızıltuğ Anı Evi" olarak düzenlendi.

Müzenin açılışı Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, ilçe protokolü, Ali Kızıltuğ'un ailesi ve ilçe halkının katılımıyla yapıldı.

"Nesiller boyunca sazına, sözüne kulak verilecek"

Vali Vekili Öztürk, anı eviyle büyük ozanın anılarının yaşatılacağını belirterek, "Birçok eser üretmiş ozanımız Ali Kızıltuğ'un bu müze ile kapıları daima sevenlerine açık olacak. Nesiller boyunca sazına, sözüne kulak verilecek. Şüphesiz Ali Kızıltuğ gibi büyük halk ozanları asla ölmezler, yüzyıllar boyunca eserleri yüreklerde can bulur" dedi.

"Ali Kızıltuğ'un adını ölümsüzleştirdik"

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, açılan anı eviyle ünlü ozanı gelecek nesillere aktarılacağını belirterek, "Bugün eşsiz eserleriyle gönüllere dokunan, haksızlığa, yoksulluğa başkaldıran, sıla özlemi ve gurbet türküleriyle hep gönüllerimiz de olan halk ozanımız Ali Kızıltuğ'un adını ölümsüzleştirdik. Sivas'ımızın yetiştirdiği ozanımızın anısını yaşatmak üzere Divriği'de adını taşıyan müzeyi açtık. Anısına, emeğine, sazına ve sözüne bir kez daha saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

'Acı(n)mak için Değil, Anlamak için Down Sendromu Tarihi' kitabını Şule Uzel anlattı
BU YIL İLK KEZ KARAMAN'DAN BAŞLADI
PAPA BİR GELDİ PİR GELDİ
TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL SAHNE
Kurtlar Vadisi müzikleri çalıntı mı yoksa esinlenme mi?