Alevler durmuyor: Türkiye'nin ciğerleri yanıyor

İzmir’in Ödemiş ve Buca ilçelerinde çıkan orman yangınları günlerdir devam ediyor. Yangınlarda bir yatalak hasta ve bir dozer operatörü hayatını kaybetti. Havadan ve karadan müdahale aralıksız sürüyor.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde çarşamba akşamı saat 21.05’te başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı. Tosunlar, Suçıktı ve Köseler mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangına havadan 4 uçak ve 10 helikopterle, karadan ise çok sayıda arazöz ve orman işçisiyle müdahale ediliyor. Ancak alevler üçüncü gününde kontrol altına alınamadı.

Yangının başladığı ilk gecede trajik olaylar yaşandı. Suçıktı Mahallesi’nde evinde yatalak olarak yaşayan 81 yaşındaki İbrahim Erkan, dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. Öte yandan, Konya’dan İzmir’e yangın söndürme çalışmalarına katılmak için gelen dozer operatörü İbrahim Demir (39), kullandığı aracın arızalanması sonucu alevlerin arasında kalarak şehit oldu. Aynı ekipte görevli Ragıp Şahin ise ikinci derece yanıklarla hastaneye kaldırıldı.

Buca’daki yangın spiral makinesinden çıktı

Dün saat 15.50 sıralarında İzmir’in Buca ilçesi Zafer Mahallesi’nde bir fabrika inşaatında kullanılan spiral makinesinden çıkan kıvılcımlar orman yangınına neden oldu. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Rüzgarın etkisiyle alevler Sarnıç’tan Kısıkköy’e kadar yayıldı.

Yangının yayılmasını önlemek amacıyla Aydın-İzmir karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Gündüz saatlerinde yangına 3 uçak ve 3 helikopter ile havadan, çok sayıda kara ekibiyle de yerden müdahale edildi.

Gönüllü vatandaşlar, traktörleri ve su tankerleriyle çalışmalara destek verdi. Ancak yangının ikinci gününde bile alevler henüz kontrol altına alınamadı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden havalanan 4 uçak ve 11 helikopter, söndürme çalışmalarına devam ediyor.

Müdahale ekipleri gece gündüz sahada

İzmir genelinde çıkan yangınlara karşı toplamda 8 uçak ve 21 helikopter görev yapıyor. Yangın bölgelerinde AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, itfaiye ve gönüllüler koordineli şekilde çalışıyor. Yetkililer, vatandaşları yangın riskine karşı daha dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ
POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!