Ereğli’de ilk kez halka açık olarak “Anadolu Alevileri Birlik Cemi” yapıldı.
Hacı Bektaş Derneği Ereğli Şubesi’nce, Ereğli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve 3 saate yakın süren Cem Programına yaklaşık 500 kişi katıldı.
Cem başlamadan yapılan konuşmalarda “insanların bir mezhebin peşinde gitmesi için zorlanmaması” gerektiği dile getirildi. Dernek yöneticileri, “Bizde bu ülkenin vatandaşıyız askerlik yapıyoruz, vergi veriyoruz, o zaman ibadetlerimizde özgürlük istiyoruz. Cem evi istiyoruz. İşte biz buyuz” dediler.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “ibadet edeceksiniz işte camilerimiz, yapın” açıklamasının talihsiz bir açıklama olduğunu dile getiren yöneticiler, şu sözleri sarfettiler: “Bizim ibadet şeklimiz sazımız ve sözümüzdür. Biz okul istiyoruz.”
Konuşmalardan sonra saz eşliğinde birlik cemi gerçekleştirildi. Polisin geniş güvenlik tedbirleri aldığı toplantı öncesi salonda bulunan herkesten helallik alındı.
Toplantıya Ereğli Kaymakamı Cevdet Can, Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, Zengen Belediye Başkanı Hüseyin Kaya, Emniyet Müdürü Adem Başarır, EMYO Müdürü Yusuf Kılınç, AKP İlçe Başkanı Ersin Yalama, CHP İlçe Başkanı Feridun Akpınar, MHP İlçe Başkanı Ayhan Dargeçit izleyici olarak katıldı.