ALES başvuruları başladı

ÖSYM tarafından 5 Mayıs'ta düzenlenecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları, 13 Mart'a kadar yapılacak

ANKARA (AA) - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 5 Mayıs'ta yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/1) başvuruları başladı.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2019-ALES/1 sınavına başvurular, 5-13 Mart'ta alınacak.

Sınav, 5 Mayıs'ta 81 il merkezi ve Lefkoşa'da saat 10.15'te başlayacak. Sayısal ve sözel testlerin uygulanacağı sınavda adaylara 150 dakika süre tanınacak.

Sınav için geç başvuru günü 28 Mart olarak belirlendi. Sınav sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar, 2019-ALES kılavuzu ile aday başvuru formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek.

Gündem Haberleri

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME ŞART DEĞİL
İstanbul Valiliği’nden Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın iddialarına yanıt
YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME