Alanya'daki orman yangını

Sapadere Kanyonu'ndaki ormanlık alanda dün çıkan yangın kontrol altına alındı- Alanya Belediye Başkanı Yücel:- "Yer yer küçük yangınlar var. Onlar da kontrol altında. Sıcak havadan ve rüzgardan dolayı yangının yeniden büyüme ve yayılma durumu var. Ekipler

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde ormanlık alanda dün çıkan yangın kontrol altına alındı.

Sapadere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün çıkan yangın, yüksek sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Beldibi, Fakırcalı, Başköy ve Gazipaşa sınırındaki Yeniköy'e yayılan yangına gece boyunca çevre il ve ilçelerden gelen uçak, helikopter, arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahale edildi.

5 evde hasara, bazı orman işçilerinin de hafif yaralanmasına yol açan yangın kontrol altına alındı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin farklı bölgelerinde gün içinde yangın çıktığını, bunlara anında müdahale edildiğini söyledi.

Sapadere Mahallesi'ndeki yangının da kontrol altına alındığını ifade eden Yücel, "Yer yer küçük yangınlar var. Onlar da kontrol altında. Sıcak havadan ve rüzgardan dolayı yangının yeniden büyüme ve yayılma durumu var. Ekiplerimiz bölgelerde tetikte bekliyor." dedi.

- Hasar tespit çalışması yapılacak

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini, yangın tamamen söndürüldükten sonra hasar tespit çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Karaloğlu, "Güvenlik birimlerimizin yapacakları araştırmalar neticesinde yangının çıkış nedeni tespit edilecek." dedi.

AA

Gündem Haberleri

Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI
78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler