Alanya Belediyesi personel şirketi çalışanları, yetkili sendikanın aldığı grev kararına karşı yapılan grev oylamasında yüzde 80 oranında “hayır” oyu kullandı. Oylamada yüzde 17.7 “evet”, yüzde 1.41 oranında ise geçersiz oy çıktı.
Maaş zammı memnuniyet yaratmıştı
Alanya Belediyesi, 2024 yılı başında personeline yüzde 30 ila 74 arasında değişen oranlarda maaş zammı uygulamış, bu zam işçiler arasında olumlu karşılanmıştı. Ancak daha sonra yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine, yetkili sendika tarafından grev kararı alınarak iş yerlerine grev ilanı asıldı.
İşçiler imza toplayarak oylama talep etti
Grev ilanının ardından belediye çalışanları, sendikanın kararını desteklemediklerini beyan ederek imza topladı ve grev oylaması talebinde bulundu. Bu talep doğrultusunda bugün Alanya Belediyesi Otogar Şantiyesi’nde sandık başına gidildi.
Belediye çalışanları uzlaşmadan yana
Yapılan oylama sonucunda, çalışanların büyük çoğunluğu grev kararına karşı çıkarak çalışma barışının korunması yönünde irade gösterdi. Sonuçlar, çalışanların mevcut koşullardan genel olarak memnun olduğunu ve toplu iş sürecinde grev yoluna gidilmesini uygun görmediğini ortaya koydu.