Alaköprü Barajı'na atık su karıştığı iddiası

MESKİ Genel Müdürü Aybak: - "Köylere ait atık suların KKTC'ye Su Temin Projesi'nin de suyunun alındığı Alaköprü Barajı'na karıştığı iddiası doğru değildir ve şahsımın böyle bir ifadesi olmamıştır"

MERSİN (AA) - Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak, "Köylere ait atık suların KKTC'ye Su Temin Projesi'nin de suyunun alındığı Alaköprü Barajı'na karıştığı iddiası doğru değildir ve şahsımın böyle bir ifadesi olmamıştır" açıklamasında bulundu.
Aybak, yaptığı yazılı açıklamada, Vali Özdemir Çakacak'ın başkanlığında, ilçelerdeki yatırımlar ve karşılaşılan sorunların giderilmesi için koordinasyon gerektiren konuların yerinde tespiti amacıyla dün Anamur'da toplantı yapıldığını anımsatarak, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk'ün bir sorusu üzerine getirilen açıklamalarının kastı aşan bir şekilde haberleştirildiğini ifade etti.
Haberde ismi geçen Akine, Sarıağaç ve Ormancık mahallelerinin kanalizasyon şebekeleri ve arıtma tesislerinin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yaptırıldığını ve bugün itibariyle de aynı müdürlük tarafından işletildiğini belirten Aybak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Yapılan konuşmaların içeriği, bu tesislerin 6360 Sayılı Kanun gereği işletilmesi işlerinin MESKİ'ye devredilmesiyle ilgili sürecin hızlandırılması anlamında, koordinasyon gerektiren hususlar üzerine yapılan konuşmalardan ibarettir. Köylere ait atık suların KKTC'ye Su Temin Projesi'nin de suyunun alındığı Alaköprü Barajı'na karıştığı iddiası doğru değildir ve şahsımın böyle bir ifadesi olmamıştır."

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!