Aladağlar'da yaban keçisi sayısı arttı

Aladağlar Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yapılan sayımda, yaban keçisi sayısı geçen yıla oranla yüzde 15 artarak 767'ye ulaştı

KAYSERİ (AA) - Aladağlar Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda, yaban keçisi sayısının geçen yıla oranla yüzde 15 arttığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kayseri Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aladağlar Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yapılan yaban keçisi envanteri tamamlandı.

Müdürlük personeli ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığından mühendis Gökhan Yıldırım ve Emin Gündüz'ün katıldığı envanter çalışmasında, 767 yaban keçisi sayıldı.

Yaban keçisi sayısının geçen yıl 674 olarak tespit edildiği sahada, alınan sıkı koruma tedbirleri ve yerel halkın bu konuda bilinçlendirilmesi sonucu yaklaşık yüzde 15 arttığı belirlendi.

AA

Gündem Haberleri

78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler
Deprem bağışları mercek altında! Ahbap'a en yüksek bağışı yapan ünlüler belli oldu
Giza Piramitleri'nin Yasaklı Zirvesinde Bakın Ne Bulundu!