Antalya’nın Akseki ilçesinde iki gündür devam eden yağmur, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Konya bağlantı yolunun en kritik noktalarından Alacabel Geçidi’nde kara dönüştü. Saat 18.00 sıralarında başlayan kar yağışı, kısa sürede bölgeyi beyaza bürüdü.
20 kilometrelik güzergahta kar yağışı etkili oldu
Kar yağışının Akseki’nin Yarpuz Mahallesi yakınlarında başladığı, Tınaztepe mevkisine kadar yaklaşık 20 kilometrelik bölümde yoğun şekilde devam ettiği bildirildi. Bin 825 metre rakımlı Alacabel’de kar kalınlığının yer yer 10 santimetreye ulaştığı kaydedildi.
Ekipler küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor
Kar yağışının başlamasıyla birlikte Karayolları Alacabel ekipleri, çok sayıda araç ve personelle bölgede küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Şu ana kadar güzergahta herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilirken, Akseki Bölge Trafik ekiplerinin de trafik güvenliği için yoğun tedbir aldığı aktarıldı.
Sürücülere dikkat çağrısı
Yetkililer, özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların daha da düşmesi nedeniyle Konya-Antalya yolunu kullanacak sürücülerin kar lastiği ve zincir konusunda hazırlıklı olmaları uyarısında bulundu.