Akyürek, engellilerle iftarda buluştu

Akyürek, Türkiye'de ilk kez Engelsiz Ev Projesi'ni de başlatan belediye olduklarını vurgulayarak, proje hakkında bilgiler verdi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi, Görmeyenleri Koruma Derneği, Spastik Engelliler Araştırma ve Geliştirme Derneği, İşitme Engelliler Derneği Konya Şubesi ve Konya Engelliler Derneği'nin başkan ve üyeleri ile iftarda bir araya geldi.

Akyürek, Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen iftar yemeğinde, Konya'daki engelli derneklerindeki yöneticilerin sadece kendi mensuplarını değil Konya'yı da en güzel şekilde temsil edecek yönetim anlayışına sahip olduklarını söyledi.

Türkiye'de ilk kez Engelsiz Ev Projesi'ni de başlatan belediye olduklarını vurgulayan Akyürek, ''Proje adım adım yürüyor. Projenin amacı, engelli durumuna göre evin fiziki yapısının düzenlenmesi ve ona göre tadilat yapılmasıdır. Bu da Türkiye'ye örnek olacaktır'' dedi.

Engelli dernekler ile işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Akyürek, Konya'nın bu noktada örnek olmaya devam edeceğini söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı da engelli derneklerini bir arada toplayan Başkan Akyürek'e teşekkür etti.

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?